nieuws

Horecava – Volop innovaties zien én proeven

Nieuws 1261

Tijdens de Horecava 2018 zijn ook op woensdag veel innovaties te zien én te proeven. Vleesmagazine is weer aanwezig en maakt een kort beursverslag en een foto-impressie.

Horecava – Volop innovaties zien én proeven

Wildburger en wildworstje

Driessen Food promoot tijdens de Horecava diverse wildgerechten. Het bedrijf toont allerlei halffabricaten, die voor chefs zeer gemakkelijk te verwerken zijn. De hertenstoof is een echt convenience product. Het gegaarde gerecht hoeft alleen nog opgewarmd te worden. Daarnaast presenteert de leverancier diverse burgers, zoals de wildburger, de wildzwijnburger, de hertenburger en een wildworstje. ‘Biologisch komt steeds meer in de aandacht en biologischer dan wild bestaat niet. Dat is voor ons een belangrijke reden om ons hierop te focussen’, aldus het bedrijf.

>> Lees ook: ‘Horecava 2018 biedt slagers inspiratie en inzichten’

Worstjes met structuur

Theo van Leeuwen van Driessen Hilversum merkt dat structuur steeds belangrijker wordt. ‘Vaak worden worstjes gemaakt van gepureerd vlees, maar wij hebben voor een duidelijke structuur gekozen. Zodat men aan de hand van de structuur het vlees te herleiden is.’ Ook signaleert hij een toenemende vraag naar convenience producten, zoals gekonfijte eendenbouten. ‘Wij kiezen er heel bewust voor om onze producten niet te injecteren of te tumblen. Smaakbehoud staat bij ons centraal. Onze producten hebben smaak, zoals smaak bedoeld is.’

Tapenades en chutney

De koelverse knoflook- en kruidenspecialist Bresc heeft drie producten in het assortiment, die zeer geschikt zijn voor de ambachtelijke slager: tapenades in de smaken dadel en vijgen en een chutney. Vooral de tapenades zijn zeer geschikt om op of in vlees te verwerken. Zo ontstaan bijzondere, smaakvolle en authentieke vleesgerechten. Aan de producten van Bresc worden geen kleur-, geur- en smaakstoffen toegevoegd. Een eerlijke, authentieke smaak staat centraal. Volgens Bresc zijn de drie genoemde producten zeer geschikt voor slagers die hun klanten willen verrassen.

Blended burger met oesterzwammen

Voor wie eens wil afwisselen, kan overwegen de Blended burger van Gro-Holland in het assortiment op te nemen. De Blended burgers bestaan voor 50 procent uit oesterzwammen geteeld op koffiedik, 50 procent Hollands melkrundvlees en kruiden. Volgens chef Jean Beddington is het een sappige burger met een veggie-twist.

>> Lees ook: ‘Horecava 2018 biedt slagers inspiratie en inzichten’

Reageer op dit artikel