nieuws

Inhaken op Pandamania met babi-panda en pandaworst

Nieuws 32

Inhaken op de actualiteit biedt omzetkansen. Vaak is een leuke naam al voldoende om mee te liften op een hype. In Rheden is de Pandamania toegeslagen. Slager Gert Driessen past zijn assortiment aan nu de reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya in aantocht zijn.

Inhaken op Pandamania met babi-panda en pandaworst
Pandamania houdt Rhenen in z’n greep.

Driessen verkoop panda-grillworst en babi-panda: vanzelfsprekend niet gemaakt van pandavlees, maar van buikspek van het varken, babipangang-saus en wokgroenten met bamboescheuten. ‘De Pandahype in Rhenen neemt steeds gekkere vormen aan’, laat een klant van de slager weten in de Volkskrant.

Bakkerij Brasserie Van Toor in Rhenen bakt al jaren Pandabrood – het broodje dat Zeelandia meer dan 25 jaar geleden in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (WNF) ontwikkelde. Dankzij de komst van reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya naar Ouwehand in Rhenen krijgt het broodje een grotere betekenis in het dorp.

IJssalon Martino’s schept bolletjes Pandaijs, terwijl patisserie Van Woerkom de klant trekt met Pandataartjes: een witte taart met zwart pandagezichtje.

Blije burgemeester

Burgemeester Hans van der Pas van Rhenen is blij met al deze aandacht, vertelt hij in de Volkskrant. ‘Wie nu een dagje naar Ouwehand gaat, rijds ’s avonds weer naar huis’, zegt hij. ‘Wij willen dat veranderen. Rhenen hoeft niet het Giethoorn van Utrecht te worden, maar we willen economisch wel profiteren.’ De burgervader wil een blijvende verbinding zoeken met Ouwehand, zodat Rhenen economisch blijft profiteren.

De ondernemers op hun beurt houden een slag om de arm. De dierentuin ligt 2 kilometer van het centrum verwijderd en vanaf de snelweg belanden bezoekers niet in de winkelstraat. ‘Alle winst is meegenomen, daarna zal alles weer het oude worden’, verwachten de meesten.

Reageer op dit artikel