nieuws

Varkensvleeswaren AH krijgen ster

Nieuws

AH zet het gehele schap varkensvleeswaren over op minimaal 1 ster van het Beter Leven keurmerk.

Varkensvleeswaren AH krijgen ster
Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken; links). Foto: ANP

Na de omschakeling op de ondergrens van 1 Beter Leven ster in het varkensvleesschap die AH in 2010 inzette, volgen nu ook de varkensvleeswaren.

Staatssecretaris

Een van de eerste producten die overgaat is de AH gegrilde Yorkham. Dat product is vandaag in de AH XL in Leidschendam symbolisch door directeur merchandising en sourcing Marit van Egmond van Albert Heijn overhandigd aan staatssecretaris Martijn van Dam.

Dierenwelzijn

Al in 2010 kondigde Albert Heijn aan voor varkensvlees in het vleesschap om te schakelen op de ondergrens van 1 Beter Leven ster. Deze omschakeling werd in 2011 voltooid. In de tussentijd zijn ook in andere productgroepen dierenwelzijnsstappen gezet. Zo verbeterde Albert Heijn in mei 2014 het dierenwelzijn voor veel Nederlandse kippen door de overstap naar de nieuwe AH kip van een vitaler ras dat langer leeft en meer ruimte krijgt. In het kippenvleesschap biedt Albert Heijn sinds januari 2016 keuze uit deze nieuwe kip en kip met 1 of meer sterren. In de loop van 2016 worden ook verse maaltijden, maaltijdsalades en kippenvleeswaren omgezet naar deze nieuwe AH kip en de stoommaaltijden naar het Beter Leven keurmerk met 1 ster.

Logo

Directeur Frank Dales van de Dierenbescherming: ‘Hoe meer sterren op het product, hoe beter het leven van het dier geweest is. Ons systeem is bedoeld om alle 450 miljoen dieren in de intensieve veehouderij een beter leven te geven en we zijn verheugd dat de ster op meer en meer vleesproducten prijkt. Daarmee wordt de Beter Leven ster voor de consument steeds meer een logo dat gewoon op het pakje vlees of vleeswaren hóórt te staan en dat is goed nieuws voor de dieren.’

Reageer op dit artikel