nieuws

Nieuwe slagersketen op komst

Nieuws

Privé-investeerder Cees Buys uit Hilversum wil de slagersbranche een nieuwe impuls geven. Hij koopt slagerijen op en maakt er één keten van: Meat &Eat.

Nieuwe slagersketen op komst

Buys wil met zijn bedrijf BedrijvenLease ondernemers uitkopen en hun zaken als één keten weer in de markt zetten, meldt De Telegraaf. Hij wil de hele operatie betalen uit de ontstane schaalvoordelen en de inleg van private aandeelhouders. ‘De afzwaaiende ondernemer krijgt een gedeelte van het bedrag op voorhand en over een aantal jaren wordt uit de kasstroom de rest van de overnamesom betaald. Daarom moeten de kosten van de bedrijfsvoering wel omlaag.’

Advies
Buys zoekt nieuwe type ondernemers. ‘Eentje die Limousin-biefstuk, de Black Angus, maar ook een Ierse primerib, kalfslever en procureurlapjes verkoopt. Daar hoort ook het geven van advies bij hoe je als leek dit mooie, duurdere vlees culinair verantwoord bereid.’

Meesterkoks zal worden gevraagd op te treden in de diverse vestigingen. Ton Pinxten (sterrenrestaurant Wolfslaar, Breda) zal bij Meat & Eat optreden als culinair adviseur. Zo wordt de slagerij een ontmoetingspunt, waar de consument advies en entertainment krijgt. Buys wil jaarlijks een aantal bedrijven overnemen, tot Meat & Eat 24 slagerijen, één vleesimportbedrijf en één slachthuis bezit.

Smullers
Buys verdiende zijn strepen onder andere met de ontwikkeling en opstart van de succesvolle snackbarformule Smullers op de NS-stations: Er zijn meer dan 100.000 mkb-bedrijven met een opvolgingsprobleem. De komende jaren zullen duizenden ondernemers stoppen met werken, hun pensioen is de eigen zaak. Maar er zijn te weinig kopers.

Bron: De Telegraaf

Reageer op dit artikel