nieuws

Poolse knoflookworst

Nieuws

De Groene Weg slagerij in Weert is in oktober 2002 geopend. De eigenaren Hans en Hanneke van Loon maken zelf een Poolse knoflookworst, volgens een traditioneel recept. Ze verkopen ongeveer dertig knoflookworsten per week. Van Loon verpakt ze vacuüm per stuk. De verkoopprijs bedraagt € 12,90 per kilo.

De Groene Weg slagerij in Weert is in oktober 2002 geopend. De eigenaren Hans en Hanneke van Loon maken zelf een Poolse knoflookworst, volgens een traditioneel recept. Ze verkopen ongeveer dertig knoflookworsten per week. Van Loon verpakt ze vacuüm per stuk. De verkoopprijs bedraagt € 12,90 per kilo.

 

Poolse knoflookworst

Grondstoffen:

  • 1/3 mager varkensvlees
  • 1/3 mager rundvlees
  • 1/3 rugspek

Hulpstoffen per kilo:

  • 28 gram zout
  • 5 gram bietenpoeder
  • 3 gram dextrose
  • 3 gram peper
  • 3 gram knoflook

Bereiding:
Grondstoffen invriezen.
Mager varkensvlees en mager rundvlees één nacht van te voren in de koelcel zetten.
Rugspek pas bij gebruik uit de vriezer halen.

Hulpstoffen afwegen.
Grondstoffen cutteren tot gewenste fijnheid.
Laat de gemengde kruiden met het zout nog vijf maal mee draaien. Let op, voorkom smering.

Afstoppen in varkensdarmen van 30/32 op 250-300 gram en afknopen.
Vervolgens zeven dagen rijpen op een donkere plaats.
Nu wordt de worst koud afgerookt. Vervolgens veertien dagen laten drogen.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels