nieuws

Picknickrecepten

Nieuws

De Werkgroep Ambachtelijke Slagersvrouwen (WAS) verzorgt op de nationale food week een demonstratie met als thema picknick. Ook delen de leden van de WAS op hun stand recepten uit en menukaartjes met daarop een lekker picknickrecept. Op Zibb.nl/food alvast een voorproefje geselecteerd door Antoinette van de Velden.

De Werkgroep Ambachtelijke Slagersvrouwen (WAS) verzorgt op de nationale food week een demonstratie met als thema picknick. Ook delen de leden van de WAS op hun stand recepten uit en menukaartjes met daarop een lekker picknickrecept. Op Zibb.nl/food alvast een voorproefje geselecteerd door Antoinette van de Velden.

 

Picknickbrood

Ingrediënten

  • 1 groot landbrood met korst
  • 1 bol mozzarella
  • 5 trostomaten
  • 1 bos basilicum
  • 1 bos rucola
  • 1 pot gegrilde paprika’s
  • 1 rode ui
  • 200 gram serranoham

Bereiding
Snijd de bovenkant van het brood en schep de kruim eruit.
Laat nog 4 centimeter brood aan de bodem.
Snijd de mozzarella, de ui en de tomaten in plakken. Vul het brood met de helft van de mozzarella, tomaten, basilicum, rucola, paprika’s, ui en serranoham in laagjes.
Herhaal dit en zet het kapje weer op het brood. Rol het brood stevig in plastic.
Laat de smaken enkele uren intrekken. Snijd voor het serveren het brood in plakken.

Broodquiche

Ingrediënten

  • 8-10 sneetjes meergranenbrood [oud]
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram preiringen
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 theelepel tijm
  • 3 eieren
  • 1 deciliter room
  • zout en peper
  • 100 gram abdijkaas of Danish blue
  • 2 tomaten in plakjes

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden Celsius.
Vet een quichevorm of springvorm van 24-26 centimeter doorsnee in.
Van het brood de korstjes afhalen en iets uitrollen.
Bekleed de vorm en de randen met de sneetjes brood en druk ze stevig aan.
Verhit de olie in een wok en roerbak de prei en de knoflook en de tijm circa 2 minuten.
Verdeel dit over de broodbodem.

Klop de eieren los met de room, zout en peper en verdeel dit over de prei.
Snijd de kaas in blokjes of verkruimel die en verdeel over de quiche.
Leg de plakjes tomaat over de vulling.
Strooi er wat tijm over, maal er wat zwarte peper boven en sprenkel er wat olie over.
Bak de quiche in de oven van 200 graden Celsius in 25 minuten bruin en gaar.

 

Reageer op dit artikel