nieuws

Unilever betrokken bij ontwikkeling vleesvervangers

Marktberichten 824

Wageningen Universiteit ziet een doorbraak in de wereld van de vleesvervangers, nu ook grote internationale bedrijven als Unilever en smaakmaker Givaudan serieuze stappen zetten in de ontwikkeling van deze voedingsproducten.

Unilever betrokken bij ontwikkeling vleesvervangers

De universiteit gaat samen met tien bedrijven de komende vier jaar aan de slag om een nieuwe veelbelovende vleesvervanger in de markt te zetten. Naast Unilever is dus ook Givaudan betrokken, de grootste fabrikant van geur- en smaakstoffen ter wereld. Zelfs een belangrijke speler in de vleeswereld doet mee: het Nederlandse Meyn Food Processing, de grootste producent van kippenslachtmachines ter wereld.

Twee jaar geleden ontwikkelde de universiteit al de techniek die het voor het eerst mogelijk maakt om plantaardige biefstuk te produceren. Met de steun van de multinationals wordt die de komende jaren verder verbeterd zodat het product binnen een paar jaar op de markt kan komen. Een doorbraak, zegt projectleider en hoogleraar Atze Jan van der Goot.

Reageer op dit artikel