nieuws

Personeel Jumbo-slagerij wil baangarantie

Industrienieuws 33

FNV wil een baangarantie van vijf jaar voor het personeel van de centrale Jumbo-slagerij. De supermarktketen wil niet verder gaan dan twee jaar.

Personeel Jumbo-slagerij wil baangarantie
Foto: archief Vleesmagazine

Jumbo verkoopt de centrale slagerij in Beilen aan vleesverwerker Meat Friends. Over de arbeidsvoorwaarden heeft FNV een ledenbijeenkomst gehouden, meldt de Krant van Midden-Drenthe.

Werkgelegenheidsgarantie

Alle 103 medewerkers van de centrale slagerij in dienst van Jumbo zullen overgaan naar Meat Friends en behouden hun arbeidsvoorwaarden. Onderdeel van de afspraken met Meat Friends is tevens een werkgelegenheidsgarantie van ten minste twee jaar op de huidige productielocatie in Beilen.

Teleurgesteld

Maar FNV wil een baangarantie van vijf jaar voor het personeel. FNV-bestuurder Compaijen is teleurgesteld over de opstelling van de Jumbo-directie. ‘We zullen de leden nu vragen wat ze er van vinden. Wijzen ze het af en willen ze een ultimatum stellen en actie voeren of gaan ze akkoord. Dan komt er geen actie. Om uitsluitsel te krijgen moeten er wel veel leden op de ledenvergadering zijn. Driekwart van de leden moet bereid zijn om een ultimatum te steunen en actie te voeren’, aldus Compaijen in de regionale krant.

Eindbod

De verkoop van de slagerij is onderdeel van de optimalisering die Jumbo eerder dit jaar aankondigde en is erop gericht de Jumbo winkelformule verder te versterken door zoveel mogelijk te focussen op de kernactiviteiten. De ledenvergadering over het eindbod van Jumbo is op woensdagmiddag 21 september.

Reageer op dit artikel