nieuws

Ondernemer verdacht van illegaal bezit en toedienen diergeneesmiddelen

Industrienieuws

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA-IOD) heeft dinsdag 3 maart een grote hoeveelheid diergeneesmiddelen, waaronder antibiotica, in beslag genomen bij een ondernemer in de provincie Gelderland. Hij wordt ervan verdacht de middelen illegaal in zijn bezit te hebben en toe te dienen aan dieren. Ook wordt hij verdacht van het onbevoegd uitvoeren van veterinaire handelingen.

Ondernemer verdacht van illegaal bezit en toedienen diergeneesmiddelen
Afbeelding: NVWA

‘Alleen een dierenarts mag deze middelen in het bezit hebben en toedienen’, aldus de NVWA-IOD. Rechercheurs van de NVWA-IOD troffen de diergeneesmiddelen aan bij de doorzoeking van de auto en een schuur van de verdachte, die geen dierenarts is.

Registratie

Behandeling door een dierenarts wordt geregistreerd om zo te voorkomen dat vlees met residuen van diergeneesmiddelen in de voedselketen terechtkomt. Illegale toediening wordt niet geregistreerd. Daardoor is het mogelijk dat er vlees met residuen van diergeneesmiddelen in de handel terechtkomt en wordt geconsumeerd. De NVWA-IOD heeft geen aanwijzingen dat daar in deze zaak sprake van is.

Reageer op dit artikel