nieuws

Onderhandelingen cao Vlees in gespannen sfeer

Industrienieuws

De laatste onderhandelingen over de nieuwe cao Vlees startten vandaag in een gespannen sfeer. Dat laat FNV Bondgenoten weten.

Onderhandelingen cao Vlees in gespannen sfeer

Achter de schermen spelen supermarkten een grote rol in de verslechterde arbeidsomstandigheden stelt FNV Bondgenoten. Vleesproducenten moeten zo goedkoop mogelijk leveren om klanten met kiloknallers naar de winkels te kunnen lokken. ‘De vleesbazen wentelen hun verloren positie af op hun werknemers. Deze neergaande spiraal moet een keer stoppen dankzij een goede cao’, vindt bestuurder John Klijn van FNV Bondgenoten.  ‘Veel werkgevers in de vleessector ontduiken de arbeidsvoorwaarden in de cao Vlees. Dit jaar willen werkgevers opnieuw van alle toeslagen af, zoals de zaterdagtoeslag. Ook willen ze toestaan dat uitzendkrachten massaal niet krijgen waar ze recht op hebben. De werknemers zijn de dupe. De sector is alle normbesef kwijt en moet weer sociaal worden,’ constateert hij verder.

Reageer op dit artikel