nieuws

Ultimatum aan pluimveeverwerker Storteboom

Industrienieuws

CNV Vakmensen wil een betere regeling voor de werknemers die betrokken zijn bij de sluiting van twee vestigingen van pluimveeverwerker 2 Sisters Storteboom. Het gaat om de vestigingen in Cuijk (55 werknemers) en Staphorst (18 werknemers).

Ultimatum aan pluimveeverwerker Storteboom

‘De gevolgen voor deze werknemers zijn zeer ingrijpend’, zegt onderhandelaar Jacqueline Kraan van CNV Vakmensen. ‘De directie moet dat inzien en deze mensen meer tegemoetkomen.’ CNV Vakmensen heeft Storteboom een ultimatum gesteld, dat afloopt op donderdag 16 mei, 24.00 uur. ‘De leden zijn duidelijk geweest: het sociaal plan dat de directie aanbiedt, vinden ze onvoldoende.’ 

De directie wil de vestigingen in Cuijk en Staphorst per 1 juni dit jaar sluiten en de productie verplaatsen naar de vestiging in Nijkerk. Kraan: ‘Veel werknemers kunnen aan het werk blijven. Dat is natuurlijk mooi, maar ze krijgen wel te maken met drastische veranderingen. Om te beginnen een veel langere reistijd en extra reiskosten: een enkele reis naar Nijkerk is 80 kilometer. Bovendien wordt in Nijkerk een langere werkdag ingevoerd, van 8 naar 9,5 uur. Met de pauzes erbij zijn de mensen straks dus bijna 11 uur op het bedrijf. Tel daar de extra reistijd bij en je kunt uitrekenen wat er dan nog van je dag overblijft. Tijd om te eten en te slapen, meer niet.’ Kraan vindt dat Storteboom meer oog moet hebben voor de ingrijpende gevolgen die de sluiting van de vestigingen voor de werknemers heeft.

Reageer op dit artikel