nieuws

Tonnen vervuild vlees in Franse winkels

Industrienieuws

PARIJS – In zeker 110 Franse winkels is in totaal meer dan 2,5 ton met de E.coli bacterie vervuild vlees verkocht. Het vlees is afkomstig van Socopa dat pas tien dagen nadat de vervuiling werd ontdekt alarm heeft geslagen.

Tonnen vervuild vlees in Franse winkels

PARIJS – In zeker 110 Franse winkels is in totaal meer dan 2,5 ton met de E.coli bacterie vervuild vlees verkocht. Het vlees is afkomstig van Socopa dat pas tien dagen nadat de vervuiling werd ontdekt alarm heeft geslagen.

Volgens Franse kranten zou Socopa de problemen al op 10 maart hebben vastgesteld tijdens de dagelijks routinecontroles binnen het vleesbedrijf in Coutance in Noord-Frankrijk.

Door nog niet opgehelderde oorzaak is het die dag geproduceerde gehakt en gehakte biefstuk vervuild met de E.coli bacterie O157 die ernstige maagklachten kan veroorzaken. ‘We veronderstellen op dit moment vooral dat een van de karkassen is vervuild’, zegt een woordvoerder van Socopa.

Grote winkelbedrijven als Carrefour en Monoprix zijn afgelopen vrijdag ingelicht en hebben daarop een hotline ingesteld waar verontruste klanten contact kunnen opnemen met een dokter.

Carrefour heeft 1.400 kilo van het vlees afgenomen, Monoprix 900 kilo. Een woordvoerster van Carrefour stelt dat de uiterste verkoopdatum van de partij gehakt verlopen is ‘maar klanten die het vlees in de diepvries hebben gestopt kunnen het alsnog terugbrengen.’

Lees ook:
Imago Amerikaans rundvlees krijgt knauw (20 maart 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over E.coli
Advocaat rijk door E.coli (7 februari 2008)

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.’ Stem hier

Reageer op dit artikel