nieuws

Bonden teleurgesteld in Kamer over Friesland Vlees

Industrienieuws

DEN HAAG – FNV Bondgenoten, CNV bedrijvenbond en De Unie zijn uitermate teleurgesteld in de Tweede Kamer. Dit omdat niet gereageerd is op hun verzoek, de rol van de overheid rond de kwestie Friesland Vlees te onderzoeken.

Bonden teleurgesteld in Kamer over Friesland Vlees

DEN HAAG – FNV BondgenotenCNV bedrijvenbond en De Unie zijn uitermate teleurgesteld in de Tweede Kamer. Dit omdat niet gereageerd is op hun verzoek, de rol van de overheid rond de kwestie Friesland Vlees te onderzoeken.

De bonden stelden in een brief voor om een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de gang van zaken bij Friesland Vlees, waarbij centraal zou moeten staan in welke mate sprake is geweest van onzorgvuldig handelen door de overheid.

‘Stil’
‘De SGP heeft inhoudelijk gereageerd’, melden FNV, CNV en De Unie, ‘de fractievoorzitter van de VVD liet weten dat de brief is doorgespeeld naar een fractielid (en daar bleef het bij) en met een fractiemedewerkster van TON is telefonisch contact geweest.’ Ook daar bleef het hierna stil. Van de rest van de politieke partijen in de Tweede Kamer hebben de vakbonden geen enkele reactie gehad.

De vakbonden zeggen in een tweede brief dat ze uitermate teleurgesteld zijn over het uitblijven van een reactie en roepen partijen alsnog op om ‘hun verantwoordelijkheid te nemen’.

Lees ook:
Wildeboer: ‘goed gevoel’ na kort geding (13 juni 2008)
Minister handelt onzorgvuldig in kwestie Wildeboer (14 mei 2008)
Verburg: Niks mis bij Friesland Vlees, maar… geen ‘sorry’ (13 mei 2008)
Minister haalt uit naar Tros Radar (13 mei 2008)
Dierenpartij mengt zich in kwestie Friesland Vlees (13 mei 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Friesland Vlees

Reageer op dit artikel