nieuws

Wildhandel Ruig: ‘wild niet alleen met kerst

Industrienieuws

OOSTZAAN – Dat wild nog steeds wordt geassocieerd met het najaar en vooral de kerstdagen is een hinderpaal voor de wildsector. Dat zegt Michael Ruig van de gelijknamige wildproducent in Oostzaan, deze maand in Meat & Meal.

Wildhandel Ruig: ‘wild niet alleen met kerst

OOSTZAAN – Dat wild nog steeds wordt geassocieerd met het najaar en vooral de kerstdagen is een hinderpaal voor de wildsector. Dat zegt Michael Ruig van de gelijknamige wildproducent in Oostzaan, deze maand in Meat & Meal.

Ruig wijt dit deels aan de horeca. ‘Die zet wild vaak nog alleen in het najaarsseizoen op de kaart.’

De Oostzaanse wildhandel importeert zelf echter steeds meer zomerwild uit landen als Zuid-Afrika. ‘Bij ons is bijvoorbeeld ook impala, springbok of koedoe te krijgen.

Ruig hoopt dat de consument, door het vergroten van het aanbod in restaurants en groothandels, ook vaker buiten ‘het seizoen’ wild koopt.

Overigens eten mensen tijdens deze kerstdagen weer meer wild dan in voorgaande jaren. Nationaal Park Hoge Veluwe, dat sinds september wild verkoopt aan particulieren kan de vraag niet aan en heeft zelfs voor volgend jaar al een wachtlijst moeten aanleggen.

Lees in de nieuwe Meat & Meal de hele reportage over wildhandel Ruig en een verhaal over wild als kersttrend.

Lees ook:
Wildsector wil imago oppeppen (30 oktober 2006)

link:
Wildplaza

Reageer op dit artikel