nieuws

Voorkeur voor vlees zit in de genen

Industrienieuws

Het vlees dat kinderen lekker vinden, is mogelijk genetisch bepaaldLONDEN – Voorkeur voor bepaalde soorten vlees en vis, lijkt erfelijk te zijn bepaald. Dat zeggen onderzoekers van het Britse Cancer Research UK.

De onderzoekers namen de voorkeuren voor voedsel van meer dan tweehonderd tweelingen onder de loep; de helft eeneiig, de helft tweeëiig. Eeneiige tweelingen delen dezelfde genen, tweeëiige de helft.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat ouders en hun kinderen vaak dezelfde voorkeuren hadden voor bepaalde soorten vlees en vis.

Welke groenten de kinderen lekker vonden, had meer te maken met de wijze van opvoeden, stelden de wetenschappers vast. Ook zagen zij dat meisjes meer van groenten hielden dan jongens.

Het kankerinstituut zegt dat de resultaten gebruikt kunnen worden in verder onderzoek naar overgewicht.

Het onderzoek is gepubliceerd in Journal of Physiology and Behaviour.

Reageer op dit artikel