nieuws

Voedingscentrum: gooi minder vlees weg

Industrienieuws

DEN HAAG – Het Voedingscentrum wil dat er minder vlees en ander eten in de vuilnisbak belandt. Het Voedingscentrum geeft consumenten daarom tips.

Voedingscentrum: gooi minder vlees weg

DEN HAAG – Het Voedingscentrum wil dat er minder vlees en ander eten in de vuilnisbak belandt. Het Voedingscentrum geeft consumenten daarom tips.

Het Voedingscentrum adviseert consumenten om goed te kijken, ruiken, voelen en proeven om de kwaliteit van voeding te beoordelen. Van producten met een ‘te gebruiken tot’-datum (TGT-datum) zoals vlees, stelt het centrum echter dat ze na die datum niet meer veilig te gebruiken zijn.

Consumenten die teveel vlees in huis hebben gehaald kunnen het wel alvast bereiden en invriezen.

Het Voedingscentrum adviseert consumenten ‘op maat’ te koken. De helft van het weggegooide eten bestaat namelijk uit maaltijdresten.

Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat Nederlanders jaarlijks gemiddeld voor 125 euro per persoon weggooien.

Lees ook:
Brit gooit een derde gekocht voedsel weg (12 juni 2008)
Houdbaarheidsdatum te heilig (22 augustus 2006)
Voedselketen pakt derving aan (24 juli 2006)
Website tegen voedselverspilling (16 maart 2006)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over voedselverspilling

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels