nieuws

Vleeskuikenslachterijen monitoren campylobacter

Industrienieuws

HOUTEN – Vleeskuikenslachterijen in Nederland worden vanaf komend najaar gemonitord op campylobacter.

Vleeskuikenslachterijen monitoren campylobacter

HOUTEN – Vleeskuikenslachterijen in Nederland worden vanaf komend najaar gemonitord op campylobacter.

Deze monitoring gebeurt onder onder leiding van de Nepluvi en loopt ook in 2009 nog door.

Met het onderzoek wil de pluimveeverwerkende industrie nagaan of het besmettingsniveau een gevaar oplevert voor de volksgezondheid.

Behalve de Nepluvi maakt ook het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) deel uit van de stuurgroep. Projectleider is Nepluvi-secretaris Peter Vesseur.

Per slachterij zullen elke week van drie koppels drie karkassen worden bemonsterd. Vorig jaar voerde de sector al een pilot uit, om de meetmethode te ontwikkelen.  

De analyse en de verwerking van de gegevens kosten naar verwachting 526.000 euro. De Nepluvi vraagt het PPE hiervoor om subsidie.

Lees ook:
EFSA: Campylobacter haalt Salmonella in (15 december 2008)
Steeds minder salmonella in kippenvlees (15 november 2007)
Forse daling vleesalerts EU (3 juli 2007)
Geen norm voor ziekteverwekkers (28 november 2006)

Of kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over campylobacter

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels