nieuws

Vlaams hammenbedrijf helft groter

Industrienieuws

PETEGEM – Vleeswarenbedrijf Marco-Beth in het Belgische Petegem heeft het bedrijfspand voor ruim 2,5 miljoen euro uitgebreid. Het pand is totaal gerenoveerd en telt nu 3.500 vierkante meter.

Vlaams hammenbedrijf helft groter

PETEGEM – Vleeswarenbedrijf Marco-Beth in het Belgische Petegem heeft het bedrijfspand voor ruim 2,5 miljoen euro uitgebreid. Het pand is totaal gerenoveerd en telt nu 3.500 vierkante meter.

Eigenaar Marc Hoste (63) is al decennia bezig met het produceren van hammen. In 1977 liet hij zijn slagerij voor wat het was en bouwde een productiebedrijf in Petegem. De naam Marco-Beth verwijst naar zijn voornaam en die van zijn echtgenote Elisabeth.

Renovatie
De uitbreiding en totale renovatie van het pand was hard nodig om aan de steeds strenger wordende eisen te voldoen. ‘Zo doorloopt het vlees dat binnenkomt het hele bedrijf zonder één keer in dezelfde ruimte terug te keren. Verder drijven we de kwaliteitscontroles op’, zegt zoon Ludo Hoste, in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Pasteurisatie
‘Alle leidingen hebben we vervangen en in de koelhal is er een volledig nieuwe sturing voor de ijskasten. Die worden om het kwartier geregistreerd. Voorts is er een opgevoerde controle bij het koken van het vlees. De pasteurisatie is volledig in orde gemaakt.’

Productie
Marco-Beth verwerkt per week drie- tot vierduizend stukken schouder en bil van geselecteerde varkens, goed voor meer dan 20.000 kilo.’ Met de uitbreiding wordt het mogelijk de productie op te voeren.

Het nieuwe bedrijfspand wordt vrijdag officieel geopend.

Lees ook:
Gandahammen Corma in grot in beslag genomen (20 november 2008)
Vlaamse vleeswarenproducent Dits failliet (31 oktober 2008)
Grega rijpt hammen 36 maanden (3 april 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over hammen

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels