nieuws

Vega versus Vlees: Tobias versus Jack

Industrienieuws

DOETINCHEM – In de nieuwe aflevering van Vega versus Vlees reageert veganist Tobias Leenaert op het blog dat vleesimporteur Jack van Messel enkele weken geleden schreef.

Vega versus Vlees: Tobias versus Jack

DOETINCHEM – In de nieuwe aflevering van Vega versus Vlees reageert veganist Tobias Leenaert op het blog dat vleesimporteur Jack van Messel enkele weken geleden schreef.

Tobias schrijft:

Dag Jack,
Een tijdje geleden, maar hier zijn we weer. Net zoals je voorganger Caroline schreef je in je vorige post een hele hoop argumenten en gegevens neer, die ik niet allemaal tegelijk kan beantwoorden, tenzij ik hier een boek schrijf. Focussen dan maar. Less is more.

Van wat je schrijft vind ik het belangrijkste het stuk over wat mensen in armere landen willen eten. Je hebt gelijk: we mogen hier doen wat we willen in ons rijke westen, en hier en daar wel een hooggeschoolde overtuigen van de nobele voordelen van de vegetarische levenswijze, en we kunnen nog een hoop anderen warm maken voor veggiedagen… Maar zolang in opkomende landen als India en vooral China de vleesconsumptie met de dag stijgt, is het dweilen met de kraan open (en als je weet dat elke kilogram rundvlees 15.000 liter water vraagt, dan moet je echt wel hard dweilen).

Naar het hele artikel

Reageer op dit artikel