nieuws

Veel leuk vlees op Tavola (fotoreportage)

Industrienieuws

KORTRIJK – De Belgische delicatessenbeurs Tavola presenteert dit jaar veel leuke, ambachtelijke en innovatieve vleesproducten.

Veel leuk vlees op Tavola (fotoreportage)
Veel leuk vlees op Tavola (fotoreportage)

KORTRIJK – De Belgische delicatessenbeurs Tavola presenteert dit jaar veel leuke, ambachtelijke en innovatieve vleesproducten.

Meatandmeal.nl struinde maandag de beursvloer af op zoek naar bijzondere of opvallende initiatieven van vleesbedrijven.

Hieronder een fotoimpressie:

Hamproducent Grega uit Buggenhout (B) presenteerde hammen zoals deze Superano die minstens 15 maanden zijn gerijpt…
 
Deze hammen zijn zelfs 36 maanden gerijpt
 
Leuke vinding: met deze Smaakstix van Point Virgule, voor b.v. de barbecue, wordt vlees van binnen uit op smaak gebracht
 
Jos Slippens Vleeswaren brengt met zijn nieuwe hamproducten onder het merk ´Westfries´ ambacht, streekproduct en aantrekkelijke verpakking in één…
 
…en voor de export heet het West Frisian Country Ham, mét molen natuurlijk 
 
Bijzonder én nieuw van Ladessa: filet in een tonijnsaus. En dat is níet vlees noch vis….
 
Voor de kids: Bumba-vlees, Plop-burger en Halloween-worstjes. Mét verse groenten (Plop en Bumba) of pasta (worstje) erin. Producent Locks Vlees in België.
 
Pizza´s zo uit de diepvries in de magnetron: van Palacios
 
Een natuurworst van Belgisch vleesproducent Jova. Gekookt en gerookt op beukenhout, verrijkt met gejodeerd zout, maar zonder toegevoegde natriumzouten, conserveringsmiddelen of fosfaat. Deelnemer aan Gouden Tavola, maar niet gewonnen
 
Chevideco presenteerde paardenvlees in consumentenverpakkingen. Vooral populair in België, Frankrijk, Italië en Zweden. Nederland staat nog niet te trappelen…
 
Equinox greep met zijn rookvlees dat is ingesmeerd met Wasabi-kruiden nét naast de Gouden Tavola…
 
…desalniettemin, smaakte het er niet minder om
 
 
Imperial Meat Products presenteerde een salamiworst, zónder dat irritante vel. Gemaakt zonder darm en met 21 procent vet de magere onder de worstsoorten. Goed voor een plekje op de innovatietafel van de Tavola.
 
Er smakelijk uitziende vegetarische vleeswaren maken is een kunst. Fit Food in België lijkt het te lukken. In Nederland verkrijgbaar bij vleeswarenslicer Van Poortvliet in Geleen.
 
Hammenbedrijf Montenauer bouwde een piramide van Ardenner hammen
 
Zandvliet Vleeswaren presenteerde de nieuwe lijn ‘Borreluur’.
 
Vleesbedrijf Degens leukt het vlees op met kleurige groenten: vrolijk, smakelijk en gezond
 
Kleurig vlees van Degens
 
The Filet Company, onderdeel van de Nederlandse DGS Group, is nu al in een EK-stemming.
 
De Tavola stond bol van delicatessen….
 
…Bijzondere vleessoorten… 
 
…en vooral veel ham; nog steeds het meest gegeten product onder consumenten
 
(Foto’s: Caroline van der Plas)

Ook wat bijzonders gepresenteerd op de Tavola, maar ons niet op bezoek gehad? Mail ons uw Tavola-productnieuwtje(met foto) alsnog.

Lees ook:
Tavola: Plopburgers en Bumbaschijven (11 maart 2008)
‘Tavola belangrijker dan Foodweek’ (11 maart 2008)
Tavola: Slicer begeeft zich op vega-markt
 (11 maart 2008)
Tavola: nieuwe hamlijn Jos Slippens (foto’s)  (11 maart 2008)
Tavola: filet in tonijnsaus nieuw van Ladessa (11 maart 2008)
Foto-impressie van Anuga (15 oktober 2007)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels