nieuws

Tofu tast geheugen aan

Industrienieuws

OXFORD – Tofu en andere zogenoemde superfoods geven een verhoogd risico op geheugenverlies en kan zelfs leiden tot dementie.

Tofu tast geheugen aan

OXFORD – Tofu en andere zogenoemde superfoods geven een verhoogd risico op geheugenverlies en kan zelfs leiden tot dementie.

Dat blijkt uit een onderzoek door de universiteiten van Loughborough en Oxford.

De onderzoeksresultaten zijn opmerkelijk omdat sojabonen, waar tofu van is afgeleid, lange tijd als producten werden gezien met grote gezondheidsvoordelen.

Effecten
De wetenschappers onderzochten de effecten van een verhoogde soja-consumptie onder 719 ouderen en daaruit bleek dat, vooral bij de personen van 68 jaar en ouder, een verhoogde tofu-consumptie verband houdt met een slechter geheugen.

Aan de andere kant constateerden de onderzoekers een verband tussen de consumptie van het gefermenteerde sojaproduct tempé en een beter geheugen. Dat zou te maken hebben met het hoge gehalte aan folaten.

Lees ook:
Broodje ham en kaas beste ontbijt (27 juni 2007)
Studie: ‘Alzheimer door gebakken vlees’ (2 mei 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over onderzoeken van universiteiten

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels