nieuws

Te weinig waardering voor vakmanschap

Industrienieuws

UTRECHT – Het is van groot belang om het vakmanschap meer te promoten. Dit kwam gisteren naar voren in de paneldiscussie tijdens het reüniecongres dat SVO organiseerde in Boerderij Mereveld te Utrecht.

Te weinig waardering voor vakmanschap

UTRECHT – Het is van groot belang om het vakmanschap meer te promoten. Dit kwam gisteren naar voren in de paneldiscussie tijdens het reüniecongres dat SVO organiseerde in Boerderij Mereveld te Utrecht.

Op dit moment is er te weinig waardering voor beroepen waarin vakmanschap centraal staat, was de conclusie van Johan Noltes (voorzitter College van Bestuur van SVO), John Valster (directeur Vers Buying en Merchandising van C1000), Peter Hoogenboom (directeur KNS) en Rewalt Tobben (directeur Vleeswaren Pauli B.V.). Door met elkaar het positieve naar voren te brengen en enthousiast te spreken over het vak, blijft het vakmanschap in de toekomst bestaan.

250 oud-deelnemers

Zo’n 250 oud-deelnemers, oud-docenten en overige gasten bezochten het reüniecongres van de SVO dagschool Pompelaan. Johan Noltes opende het congres met een toespraak over de versbrede opleidingen van SVO en het belang van vakmanschap in de toekomst. 

Verder vertelde John Valster, dat de focus van de klant steeds meer verschuift naar kwaliteit. Klanten willen persoonlijke aandacht en verwachten service en advies. Dagvoorzitter Wouter de Vries sprak over strategieën op het gebied van marketing. Met veel humor en enthousiasme maakte hij duidelijk dat je moet weten wat een organisatie uniek maakt en hoe je je kunt onderscheiden van concurrenten. Oftewel: ‘Je moet vandaag weten, waar je morgen goed in bent’.

Na afloop van het officiële programma konden de genodigden onder het genot van een drankje en een diner herinneringen ophalen.

Lees ook:
SVO Groningen opent nieuwe locatie (30 september 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over SVO

Reageer op dit artikel