nieuws

Surseance van betaling dreigt voor VCA

Industrienieuws

ALMERE – Er zijn grote financiële problemen bij Vers Centrum Almere. Een surseance van betaling dreigt. Aandeelhouder Jack Vedder bevestigt dit tegenover Vleesmagazine.

Surseance van betaling dreigt voor VCA

ALMERE – Er zijn grote financiële problemen bij Vers Centrum Almere. Een surseance van betaling dreigt. Aandeelhouder Jack Vedder bevestigt dit tegenover Vleesmagazine.

Vers Centrum Almere (VCA) is een grote speler in de vleesbranche en als gevolg van de recessie in de problemen gekomen, laat voormalig Gedelegeerd Commissaris Jack Vedder weten. Hij stapte op als Commissaris nadat Peter Karsten per 1 januari 2010 voor 51 procent aandeelhouder was geworden van de groothandel. Vedder, eigenaar van slagerijen in Almere-Buiten, Almere-Stad, Diemen en Amstelveen, is nog wel aandeelhouder en hij vervult een adviserende rol bij VCA. Jack Vedder heeft goede hoop dat er een doorstart gemaakt kan worden. Volgende week verwacht hij hierover meer duidelijkheid.

Peter Karsten is vorig jaar door het bestuur van VCA aangetrokken als algemeen directeur om vooral de commerciële slagkracht te optimaliseren en het bedrijf sterker te maken voor de toekomst. Karsten van P. Karsten Beheer B.V. uit Oosterblokker is voor 51% aandeelhouder geworden en de overige 49% van de aandelen is in handen van 60 aandeelhouders. Versgroothandel VCA is ontstaan uit een fusie tussen twee slagersorganisaties uit het Gooi en Amsterdam en gericht op de slager, supermarkt en horecagroothandel. Directeur Peter Karsten was niet bereikbaar voor commentaar.

Lees ook:
Nieuwe aandeelhouder Vers Centrum Almere (12 maart 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over VCA

 

 

 

Reageer op dit artikel