nieuws

Slachtdebat verder in januari

Industrienieuws

DEN HAAG – Het debat over ritueel slachten wordt dit jaar niet afgerond. Vanwege de overvolle agenda meldt de Eerste Kamer dat 17 januari de eerste gelegenheid is om de discussie te vervolgen.

DEN HAAG – Het debat over ritueel slachten wordt dit jaar niet afgerond. Vanwege de overvolle agenda meldt de Eerste Kamer dat 17 januari de eerste gelegenheid is om de discussie te vervolgen.

Die gaat over het voorstel waarmee Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) een einde wil maken aan onverdoofd ritueel slachten. In de nacht van dinsdag op woensdag brak de Senaat het debat over het voorstel af. In het vervolg, waarvoor de datum nog wel definitief moet worden vastgesteld, wil de Eerste Kamer ook verder praten over de voorstellen van staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) om het dierenleed bij onverdoofd slachten te verminderen.

Bleker wil daarover afspraken maken met religieuze groeperingen. Duidelijk is al wel dat het voorstel van Thieme het niet haalt. Net als CDA, SGP en ChristenUnie vinden in elk geval VVD en PvdA, de twee grootste fracties in de Senaat, een verbod op onbedwelmd slachten een te grote inperking van de godsdienstvrijheid.

 

Reageer op dit artikel