nieuws

Ruzie over Vleeswijzer

Industrienieuws

DEN HAAG – Varkens in Nood en Milieudefensie hebben ruzie met CDA-kamerlid Joop Atsma. Inzet van de ruzie is de Vleeswijzer.

Ruzie over Vleeswijzer

DEN HAAG – Varkens in Nood heeft ruzie met CDA-kamerlid Joop Atsma. Inzet van de ruzie is de Vleeswijzer.

Atsma noemt de Vleeswijzer misleidend en zegt dat het hulpje in de winkel niet op deugdelijke wetenschap zou zijn gebaseerd. Deactiegroepen dreigt het Kamerlid nu met een rechtszaak wegens smaad. De vleeswijzer werd oktober vorig jaar geïntroduceerd en geeft de klant per vleessoort informatie over de dier- en milieuvriendelijkheid van het vlees.

Tijd en geld
Atsma noemt de informatie op de Vleeswijzer “te kort door de bocht”. ‘Waarom is het verschil in voedingswaarde, tussen bijvoorbeeld vlees en vleesvervangers, weggelaten? En is het totale milieueffect van de hele productieketen wel meegenomen?’, aldus het CDA-kamerlid in de Telegraaf. Directeur Hans Baaij van Varkens in Nood is woest op Atsma. ‘Als je ergens veel tijd en geld in hebt gestopt en mensen kletsen uit hun nek, dan hangt die kritiek je de keel uit. Voedingswaarde voegt niets toe. We eten sowieso te veel vlees met z’n allen. Bovendien maakt dat de wijzer nog niet misleidend.’
 

Lees ook:
Varkens in Nood biedt Vleeswijzer 
Vleeswijzer is flut
Slagers onterecht in kwaad daglicht gesteld

Reageer op dit artikel