nieuws

Parmaham groeit sterk in Noord-Amerika

Industrienieuws

AMSTERDAM – Afgelopen jaar was een recordjaar voor de afzet van Parmaham op de Noord-Amerikaanse markt.

Parmaham groeit sterk in Noord-Amerika
Voorverpakte Parmaham mag alleen onder toezicht van inspecteurs ter plekke in Parma worden gesneden en verpakt. Foto: Archief Vleesmagazine

AMSTERDAM – Afgelopen jaar was een recordjaar voor de afzet van Parmaham op de Noord-Amerikaanse markt.

De verkopen in de Verenigde Staten van de ham met de Kroon liepen met een stijging van 17 %, oftewel 63.000 hammen, op tot 450.000 stuks. Dit resultaat betekent dat de Verenigde Staten voor het eerst de tot dusver belangrijkste afzetmarkt Frankrijk voorbij streefde. Ook de Canadese markt toonde goede resultaten met een stijging van 42 % tot het aantal van 60.000 geïmporteerde hammen ; een waardestijging van ongeveer € 4 mln.  De Noord Amerikaanse markt is hiermee met een totaal aandeel van meer dan 5 % van het totaal aantal in Parma geproduceerde hammen een belangrijke afnemer voor de producenten geworden. Deze ontwikkeling is mede te danken aan het feit dat de sector haar marketing activiteiten hier concentreert. 
 

Bescherming merk

President Paolo Tanara van het Parmaham Consortium is zeer tevreden. ‘We plukken de vruchten van een jarenlange inspanning en investering door zowel het Consortium als de exporterende bedrijven in de promotie van het product, de bescherming van het merk en in het bijzonder in de aanpassing aan de hoge Amerikaanse eisen t.a.v. procedures en garanties. ‘

Bij de productie van Parmaham zijn 5500 varkensboerderijen, 120 slachthuizen en 161 rijpingshuizen betrokken. Het product vertegenwoordigt een consumenten omzet van meer dan 1,7 miljard Euro’s.

Lees ook:
Parmaham lijdt onder hoge prijzen (12 augustus 2008)
Afzet voorverpakte Parmaham groeit opnieuw (7 maart 2007)
Italianen verbolgen over Nederlandse Parmaham (30 november 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Parmaham

 

Reageer op dit artikel