nieuws

Ook controles uitsnijderijen openbaar

Industrienieuws

DEN HAAG – Controleresultaten van uitsnijderijen die onder hetzelfde erkenningsnummer vallen als de slachterij worden sinds kort ook op de VWA-website gepubliceerd.

Ook controles uitsnijderijen openbaar

DEN HAAG – Controleresultaten van uitsnijderijen die onder hetzelfde erkenningsnummer vallen als de slachterij worden sinds kort ook op de VWA-website gepubliceerd.

De VWA doet dit omdat de voedselveiligheidssystemen van zowel het slachthuis als de uitsnijderij in elkaar overlopen.

De controle van de HACCP en de audit van de goede hygiënepraktijken in dergelijke slachterijen en uitsnijderijen hangen nauw samen. Om een goed beeld van de volledige audit te geven worden daarom zowel controleresultaten van de goede hygiënepraktijken als die van de HACCP-beginselen gepubliceerd.

Reageren
Daarnaast krijgen slachterijen in vervolg zes weken de tijd om te reageren voordat de inspectiegegevens via internet openbaar worden gemaakt. Slachterijen vonden de termijn van drie weken te kort.

Lees hier het volledige bericht van de VWA

Ga hier naar:
De pagina om de controle-resultaten op te vragen
- Dossier HACCP

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels