nieuws

Nederland mag vlees blijven plakken

Industrienieuws

BRUSSEL – Nederlandse vleesbedrijven mogen vleeslijm blijven gebruiken. De lijm, trombine, is een eiwit waarmee vleessnippers tot een geheel kunnen worden geplakt.

Nederland mag vlees blijven plakken

BRUSSEL – Nederlandse vleesbedrijven mogen vleeslijm blijven gebruiken. De lijm, trombine, is een eiwit waarmee vleessnippers tot een geheel kunnen worden geplakt.

Van Loon Vlees in Best, leverancier van onder meer Lidl, werkt al jaren met vleeslijm. Volgens het bedrijf is er niets mis mee en verdwijnt het eiwit tijdens het bakken, meldt Distrifood.nl.

Het Europees Parlement verwierp woensdag een voorstel om ‘vleeslijm’ in de gehele Europese Unie toe te laten. Tegenstanders zeggen dat bacteriën zich makkelijk hechten aan trombine. Daarnaast vinden Europarlementariërs dat de consument gefopt wordt met vleeslijm. Nederland en enkele andere landen staan vleeslijm wel toe. De stemming in het Europees Parlement verandert daar niets aan.

Lees ook:
Vleeslijm definitief van tafel (19 mei 2010)
Vleeslijm voorlopig van de baan (27 april 2010)
Vlees wordt vaker geplakt (20 april 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over lijm

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels