nieuws

Marktkansen voor slachtbloed

Industrienieuws

DOETINCHEM – Twee Duitse instituten gaan een onderzoek uitvoeren naar de bijproducten van het slachtproces. Vooral in slachtbloed zien zij marktkansen.

Marktkansen voor slachtbloed

DOETINCHEM – Twee Duitse instituten gaan een onderzoek uitvoeren naar de bijproducten van het slachtproces. Vooral in slachtbloed zien zij marktkansen. 

Het Institut für Lebensmittelqualität und -sicherheit der Stiftung Tierärztliche Hochschule Hannover (TiHo) zal samen met het Deutschen Institut für Lebensmitteltechnik (DIL) het onderzoek uitvoeren, zo meldt de website Fleischforum.

Prof. dr. Günter Klein van het DIL ziet bloed en bloedgerelateerde producten als een waardevolle bron van ijzer en eiwit voor menselijke consumptie vanwege het krapper wordende aanbod van grondstoffen en de groeiende wereldbevolking.

Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:
Alle artikelen over bijproducten

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels