nieuws

Kwaliteit worsten supers ondermaats

Industrienieuws

AMSTERDAM – De kwaliteit van veel worsten in de Nederlandse supermarkten is niet om over naar huis te schrijven.

Kwaliteit worsten supers ondermaats

AMSTERDAM – De kwaliteit van veel worsten in de Nederlandse supermarkten is niet om over naar huis te schrijven.

Dat blijkt uit de supermarktworsttest, waarvan de uitslagen zijn opgenomen in de Supermarktworstgids, een bijlage van het eerste Nederlandse handboek voor de amateur-worstmaker. Alle in de supermarkt verkrijgbare droge worsten, van de goedkoopste snackworstjes en cervelaatworsten tot Spaanse fuets en Italiaanse salami’s, zijn geproefd en beoordeeld, meldt Distrifood. Geen enkele supermarktketen wilde overigens haar worsten ter beschikking stellen, aldus de samenstellers. Een aanzienlijk aantal van de 170 worsten kreeg van de jury slechts één ster. ‘Te zuur en te zout’ oordeelde de jury, bestaande uit slagers, professioneel worstmakers en culinair journalisten.

Sterren

Hoewel geen enkele supermarktworst het maximum van vijf sterren behaalde, zijn er in de Supermarktworstgids genoeg worsten die als eetbaar of lekker worden beoordeeld. De 10 beste supermarktworsten: Campofrio Authentieke fuet (bij Hoogvliet), Casademont Salchichon Montana (bij Dirk van den Broek), Casademont Fuet extra Verkrijgbaar (bij Super de Boer), Huls Fryske knipwoarst (bij Emté), Super de Boer Boerenmetworst (bij Super de Boer), Albert Heijn Ambachtelijke boerenmetworst (bij Albert Heijn), Steneker Friese Knakkers (bij Poiesz en Nettorama), Weidenaar Drentse droge worst (bij Poiez, Spar en Troefmarkt), Jean Caby Le ficele pur porc (bij Jumbo) en AH Excellent Fuet (bij Albert Heijn). Hierbij moet worden aangemerkt dat geen enkele worst meer dan vier sterren heeft gekregen.

Slechte worst

De 10 slechtste supermarktworsten zijn Queensfood Bierworstjes (bij Aldi), Hoy runder cervelaat (bij Jumbo), Euroshopper Salami 4-pack (bij Albert Heijn), Twinner Mini salami snack (bij Lidl), Gouden Banier Edel salami (bij Emté), Marko Salamini classic 4 pack (bij Jumbo, Dirk van den Broek en Dekamarkt), Slagershuis Salami (bij C1000 en Nettorama), Bifi 5-pack (bij Albert Heijn, Plus, Emté, Poiesz, Jumbo, Vomar, Dirk van den Broek, MCD, Dekamarkt en Deen), Bifi Mini’s (bij Albert Heijn, Plusmarkt, Emté, MCD en Golff), Compaxo Amigos Italiaanse salami (bij C1000, Super de Boer, Poiesz, Jumbo, Vomar en Dirk van den Broek. Geen van deze worsten kreeg meer dan een ster.

 

 

Reageer op dit artikel