nieuws

Klootwijk neemt rundvlees op de korrel

Industrienieuws

HILVERSUM – Het tv-programma De Wilde Keuken start donderdagavond met een nieuwe serie. Foodjournalist Wouter Klootwijk neemt in de eerste aflevering het rundvlees in onze winkels onder de loep.

Klootwijk neemt rundvlees op de korrel

HILVERSUM – Het tv-programma De Wilde Keuken start donderdagavond met een nieuwe serie. Foodjournalist Wouter Klootwijk neemt in de eerste aflevering het rundvlees in onze winkels onder de loep.

Klootwijk vraagt zich in de eerste aflevering af waar de koeien blijven die geen melk meer geven. Hij ontdekt dat het rundvlees in menig Nederlandse supermarkt niet van een koe en niet van een stier afkomstig is, meldt Distrifood. Het vlees komt uit Ierland en is afkomstig van ossen. Ons En waar blijft het Nederlandse topvlees? Dat gaat naar Spanje, ontdekt Klootwijk.

Legkippen
In de tweede aflevering van dit seizoen besteedt De Wilde Keuken aandacht aan schelpdieren. Door hiervan veel te eten zou de mens slimmer worden. Aflevering drie staat in het teken van witte, bruine en sperziebonen. In de vierde uitzending besteedt Distrifood-columnist Klootwijk aandacht aan een van zijn lievelingsonderwerpen: legkippen.

Hierin onderzoekt hij de vraag hoe je kippen fokt die in korte tijd driehonderd eieren leggen. (De Wilde Keuken, donderdag, Ned 2, 21.30 uur)

Lees ook:
Wouter Klootwijk bepleit roken vlees door slager (1 september 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over rundvlees
 

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels