nieuws

Kip in supermarkt is veilig

Industrienieuws

BODEGRAVEN – Er is geen enkele reden om kippenvlees in de supermarkten te laten staan uit angst besmet te worden met de ESBL-bacterie.

Kip in supermarkt is veilig

BODEGRAVEN – Er is geen enkele reden om kippenvlees in de supermarkten te laten staan uit angst besmet te worden met de ESBL-bacterie.

Dat zegt kwaliteitsmanager Johan Nap van kippenvleesleverancier Interchicken deze week in de nieuwe uitgave van het vakblad Distrifood.

Immuun
ESBL’s kunnen mensen immuun maken voor bepaalde soorten antibiotica zoals penicilline. ‘Maar de meeste antibioticaresistentie ontstaat door humáán gebruik van antibiotica’, zegt Nap. Bovendien worden eventuele bacteriën, waaronder ook Salmonella en Campylobacter, onschadelijk gemaakt als de consument het kippenvlees goed verhit en kruisbesmetting voorkomt. Dit bereidingsadvies geldt overigens altijd voor vlees.

Volgens interchicken hebben supermarktinkopers nog geen garanties gevraagd voor ESBL-vrij kippenvlees. Interchicken houdt zijn afnemers, waaronder Albert Heijn, Dirk van den Broek en Hoogvliet voortdurend op de hoogte van de stand van zaken.

Lees ook:
‘Geen relatie prijs vlees en antibiotica’ (31 maart 2010)
Kippenvlees is gewoon veilig (17 maart 2010)
Antibiotica in kippenvlees sneller aangetoond (27 november 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over antibiotica en kip

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels