nieuws

Joden ruziën om koosjere cheeseburger

Industrienieuws

NEW YORK – In New York is ophef ontstaan over een koosjere cheeseburger.

Joden ruziën om koosjere cheeseburger
Joden ruziën om koosjere cheeseburger

NEW YORK – In New York is ophef ontstaan over een koosjere cheeseburger.

Omdat joden geen combinatie van melkproducten en vlees mogen eten en daarom nooit een klassieke cheeseburger mogen hebben, bedacht restaurant Talia’s Steakhouse een alternatief. Het kwam met de Kosher Parve Cheeseburger: een broodje hamburger met een plakje tofu dat smaakt als kaas.

Opwinding
Terwijl de eerste koosjere cheeseburger van New York een fenomeen werd, begonnen orthodoxere joden zich op te winden over het broodje. Zij vinden dat je niet moet proberen een verboden gerecht ‘na te maken’ en vrezen dat joodse kinderen straks het verschil niet kennen.

Tradities
De tegenstanders vinden dat Talia’s de joodse tradities te kijk zet. ‘In het jodendom is het niet alleen belangrijk dat je goed doet, maar ook dat het wordt gezien als goed’, aldus een rabbijn.

De eigenaar zegt blij te zijn met de discussie over zijn burger. De krant noteert dat er zo’n twintig per dag worden verkocht, aan zowel joden als niet-joden.

Lees ook:
Meer aandacht voor halal en koosjere voeding’ (20 juli 2007)
Bush dol op cheeseburgerpizza (18 juli 2007)
AH doet ook koosjer vlees in de ban (8 februari 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over cheeseburgers

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels