nieuws

IFFA: Wiebe Houwers wint Young Butchers Competition

Industrienieuws

FRANKFURT AM MAIN – Wiebe Houwers heeft bij de International Young Butchers Competition in Frankfurt de eerste prijs in de wacht gesleept.

IFFA: Wiebe Houwers wint Young Butchers Competition

FRANKFURT- Wiebe Houwers heeft bij de International Young Butchers Competition in Frankfurt de eerste prijs in de wacht gesleept.

Hij deed dit bij het onderdeel uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstomp. De competition werd gehouden tijdens de internationale beurs IFFA.

Houwers voerde de opdracht ruim binnen de gestelde tijd uit en haalde een uitstekende score. Daarmee had hij een ruime voorsprong op de overige kandidaten.

Wildzwijnpastei

Perry van den Berg sleepte een tweede prijs in de wacht met een Veluwse Wildzwijnpastei. De jury vond dit een vaktechnisch perfect product met een prima beoordeling voor de smaak en kruiding. Van den Berg won met twee keukenklare producten – de Dutch Roulette (gevuld braadstuk) en Papoentjes (gevulde pompoentjes) – ook nog eens de derde prijs.

De Nederlandse ploeg veroverde de derde plaats in het totaal landenklassement. Frankrijk en Duitsland werden respectievelijk eerste en tweede.

Perry van den Berg volgt de SVO-opleiding voor winkelslager en werkt bij Slagerij Zwaard in De Lier.

Wiebe Houwers leert voor winkelslager en werkt bij Keurslagerij Hubers in Lichtenvoorde. Als voorbereiding op deze wedstrijd hebben zij een speciale vaktraining van maar liefst twaalf dagen gekregen van SVO, in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie.

SVO

Voor Nederland zat Gjalt Landman, beleidsmedewerker certificering SVO, in de jury. Hij is enthousiast over de geleverde inspanningen. ‘Het niveau van de deelnemers was van een hoogstaand peil. De jeugdige Europese slagers waren echt aan elkaar gewaagd. De verschillen tussen de winnaars van de eerste tot en met de derde prijs waren minimaal. De branche mag trots zijn op deze aanstormende talenten’, aldus Landman.

Een uitgebreid verslag van de IFFA in een van de komende nummers van Vleesmagazine.

Klik hier voor de aankondigingsfilm (Duits gesproken)

Klik hier voor meer informatie over de IFFA 2010

Lees ook:
IFFA: Verpakkingstechniek groeisegment (12 mei 2010)
IFFA: Impressie beurs (foto-verslag, 11 mei 2010)
IFFA: Vleesverwerking op niveau (filmbeelden, 11 mei 2010)
IFFA: Trefpunt vleessector (10 mei 2010)
Organisatie IFFA telt af (filmbeelden, 6 mei 2010)
Gratis toegangsbewijs IFFA 2010 (9 april 2010)
Front cooking nieuw op IFFA (16 maart 2010)
IFFA-nieuws: Consument traceert vlees via internet (3 maart 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over IFFA

Reageer op dit artikel