nieuws

Grote prijs voor Culinaire Slagerij Dries

Industrienieuws

ROESELARE – De Belgische Culinaire Slagerij Dries uit Roeselare won de grote vakwedstrijd ‘Beste Meester Ambachtelijke Charcutier 2011′.

ROESELARE – De Belgische Culinaire Slagerij Dries uit Roeselare won de grote vakwedstrijd ‘Beste Meester Ambachtelijke Charcutier 2011’.

Slager-traiteur Dries Sentobin (25), die samen met Eline Vergauwe (23) de trendy Culinaire Slagerij Dries aan de Kaaistraat 3 uitbaat, behaalde de eerste plaats met ‘het beste ambachtelijk gebakken vleesbrood’. Zo’n 35 kandidaten dongen meer naar de titel van ‘Beste Meester Ambachtelijke Charcutier 2011’. Er werd beoordeeld op zicht, geur, smaak, consistentie en originaliteit.

Varkensvlees uit de ham

‘De ingrediënten liggen vast in een productdossier. Mager varkensvlees uit de ham en schouder, eieren, verse volle melk en een geheime kruiden- en specerijenmengeling’, zegt Dries Sentobin in de Krant van West-Vlaanderen. ‘Het vlees wordt fijngemalen, zodat het vleesbrood een sappige en geurige structuur krijgt. Het vleesbrood wordt gebakken in de oven en daarna koud of warm gegeten.’

Deze culinaire wedstrijd is een ode aan de overleden chef-kok Jean Berquin.
 

Reageer op dit artikel