nieuws

Grega rijpt hammen 36 maanden

Industrienieuws

BUGGENHOUT – Het Vlaamse hammenbedrijf Grega heeft recent een ham op de markt gebracht die maar liefst 36 maanden is gerijpt.

Grega rijpt hammen 36 maanden
Grega rijpt hammen 36 maanden

BUGGENHOUT – Het Vlaamse hammenbedrijf Grega heeft recent een ham op de markt gebracht die maar liefst 36 maanden is gerijpt.

Dat schrijft het vakblad Meat & Meal deze maand. De hammen werden onder de naam Pata Grega, vorige maand gepresenteerd op de vakbeurs Tavola in Kortrijk. Grega gebruikt alleen vlees van Belgische dikbilvarkens. Het bereidingsproces is uiterst langzaam en delicaat. ‘Zo krijg je een ham die smelt op je tong’, aldus het bedrijf.

Lees het volledige verhaal over de productie van deze ham, deze maand (april 2008) in Meat & Meal.

Lees ook:
Veel leuk vlees op Tavola (fotoreportage) (11 maart 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over de Tavola

De Pata Grega op de Tavola

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.’ Stem hier

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels