nieuws

‘Gezond’ Limburgs varkensvlees na zomer in schap

Industrienieuws

OIRLO – De kwaliteit van het omega 3-varkensvlees dat een groep Limburgse varkenshouders op de markt wil brengen is redelijk goed, blijkt uit eerste onderzoekresultaten.

‘Gezond’ Limburgs varkensvlees na zomer in schap

OIRLO – De kwaliteit van het omega 3-varkensvlees dat een groep Limburgse varkenshouders op de markt wil brengen is redelijk goed, blijkt uit eerste onderzoekresultaten.

De verwachting is dat het vlees na de zomer in supermarkten kan worden geïntroduceerd. Het voer dat de varkenshouders voeren bevat koolzaadschroot dat een rijk is aan omega 3-vetzuren.

Kwaliteit
Volgens Thomas Plakké van IPLC (International Private Label Consultants) is de kwaliteit van het geproduceerde vlees goed en bevat het inderdaad hogere gehalten aan de gewenste vetzuren. Ook de verwerkbaarheid is redelijk goed, zo stelt Plakké.

Introductie
Hij is betrokken bij de introductie van het vlees bij een aantal supermarktketens. Eén van de ketens die geïnteresseerd is, is Jan Linders.
Er wordt verder nog volop onderzoek gepleegd aan het vlees en de kwaliteit ervan door het Innovatiecentrum voor gezonde voeding in Horst. De verwachting is dat het hele project na de zomer een slag verder is en dat het vlees kan worden geïntroduceerd.

Het bedrijf Vitomega BV in het Brabantse Milheeze is een andere partij die omega 3-varkensvlees op de markt brengt. Dat wordt geleverd aan enkele tientallen slagers in Noord-Nederland. Het vlees is afkomstig van varkens die voer krijgen, verrijkt met visoliën die de gewenste EPA en DHA-vetzuren bevatten.

Link:
coöperatie Varketing

Lees ook:
Varkenshouders introduceren Omega 3-vlees (29 januari 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Omega 3
Alle berichten over varkensvlees

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Friesland Vlees is onterecht aan de schandpaal genageld’.
Stem hier

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels