nieuws

Fransen eten weer meer vlees

Industrienieuws

PARIJS – Fransen hebben vorig jaar gemiddeld 96,5 kilo vlees per persoon gegeten. Dat is bijna twee kilo meer dan in 2006.

Fransen eten weer meer vlees

PARIJS – Fransen hebben vorig jaar gemiddeld 96,5 kilo vlees per persoon gegeten. Dat is bijna twee kilo meer dan in 2006.

Het is bovendien de eerste keer sinds de eeuwwisseling dat de Franse vleesconsumptie weer omhoog gaat. Het niveau van meer dan 100 kilo van eind jaren negentig wordt echter nog lang niet gehaald.

Kip
De toename komt voor het grootste deel voor rekening van kip en ander gevogelte, meldt de agrarische infodienst Agreste. De Fransen aten 24,6 kilo pluimveevlees, precies een kilo meer dan in 2006 toen de consumptie een flinke klap kreeg door een uitbraak van vogelpest. ‘De gevolgen van dat soort gezondheidsproblemen voor de eetgewoonten lijken dus maar een jaar te duren’, concludeert Agreste.

Rundvlees
De Fransen aten verder 26,2 kilo rundvlees, vrijwel evenveel als in het voorafgaande jaar. De consumptie van varkensvlees is licht toegenomen van 34,3 naar 34,7 kilo per persoon. De al enkele jaren zichtbare dalende tendens bij lamsvlees zet zich door want daarvan werd nu 3,9 kilo ofwel 0,2 kilo minder per persoon geconsumeerd.

Lees ook:
Fransen laten rundvlees vallen (3 april 2008)
Jonge Fransen eten minder vlees (21 november 2008)
Fransen keren zich van worstjes af
 (20 juni 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Fransen en vlees

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels