nieuws

Failliet Deen-Hobu blijft supers leveren

Industrienieuws

ALMERE – Vleesleverancier Deen-Hobu, dat vrijdag failliet is verklaard door de Amsterdamse rechtbank, blijft voorlopig gewoon vlees leveren aan de Nederlandse supermarkten.

ALMERE – Vleesleverancier Deen-Hobu, dat vrijdag failliet is verklaard door de Amsterdamse rechtbank, blijft voorlopig gewoon vlees leveren aan de Nederlandse supermarkten.

Dat zegt curator mr. Dirk Edens desgevraagd tegen Distrifood.nl. Hij bekijkt deze week of er een doorstart van het negentig jaar oude bedrijf mogelijk is. Er hebben zich volgens hem al een aantal potentiële kopers gemeld. Wie dat zijn, wil hij niet zeggen, maar het gaat volgens Edens om ‘partijen met een goede naam’ in de industrie.

Loyaal
De supermarkten waar Deen-Hobu vlees, vlugklaarproducten en convenienceproducten aan levert, zeggen, op één na, de vleesleverancier voorlopig trouw te blijven. ‘Een klant is afgehaakt, maar dat zat al in de pijplijn. Die stapt over op een ander soort varkensvlees, dat Deen-Hobu niet kan leveren.’ Leveranciers hoeven niet bang te zijn niet betaald te krijgen. ‘Iedereen die loyaal aan ons is, krijgt deze week gewoon betaald’, zegt Edens die een boedelkrediet bij de bank losgepeuterd heeft.

Marges
Het faillissement heeft volgens hem te maken gehad met de krappe marges op de markt. ‘Het zijn moeilijke tijden voor iedereen die in varkensvlees handelt’, aldus Edens. ‘Deen-Hobu zat aan zijn tax qua liquide middelen en heeft zélf het faillissement aangevraagd. ‘Ze wilden voorkomen dat ze anders beloften aan leveranciers en klanten niet konden waarmaken.’

Edens hoopt eind deze week of begin volgende week de naam van de overnamepartner bekend te kunnen maken. ‘Zoals het er nu naar uitziet, lijkt het de positieve kant op te gaan’, zegt hij.

 

Reageer op dit artikel