nieuws

Export kalfsvlees naar Duitsland in de lift

Industrienieuws

DOETINCHEM – De export van kalfsvlees naar Duitsland loopt voorspoedig.

Export kalfsvlees naar Duitsland in de lift

DOETINCHEM – De export van kalfsvlees naar Duitsland loopt voorspoedig.

Tot half juni 2010 werd 3.500 ton meer Nederlands kalfsvlees aan Duitsland verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt het Agrarisch Dagblad. Een van de vermoedelijke aanjagers van de export is de groeiende belangstelling voor rosé-vlees.

Op de uiterst prijsbewuste Duitse markt is met goedkoop kalfsvlees een goede markt te veroveren, constateren exporteurs. De totale uitvoer van Nederlands kalfsvlees is ook gestegen. Tegenover een export van 74.500 ton in 2009 staat nu een export van meer dan 79.000 ton.

Lees ook:
Oranje eet Nederlands kalfsvlees (11 juni 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over kalfsvlees 

Reageer op dit artikel