nieuws

Etiket lamsvlees, varkensvlees en gevogelte uitgebreider

Industrienieuws

BRUSSEL – De Europese Unie wil de informatie op etiketten en verpakkingen van voedsel verder verbeteren. Zo moet op vlees van varkens, lam en gevogelte het land van oorsprong worden vermeld. Dit was sinds 2002 al verplicht voor rundvlees na de BSE-crisis.

BRUSSEL – De Europese Unie wil de informatie op etiketten en verpakkingen van voedsel verder verbeteren. Zo moet op vlees van varkens, lam en gevogelte het land van oorsprong worden vermeld. Dit was sinds 2002 al verplicht voor rundvlees na de BSE-crisis.

De vermelding van een reeks ingrediënten en de energiewaarde wordt ook verplicht. Voortaan moet ook van het land van oorsprong worden aangegeven. Dat blijkt uit een voorstel van de 27 lidstaten van de Europese Unie dinsdag in Brussel.

De landen willen dat etiketten op een heldere en leesbare manier informatie verstrekken aan consumenten, zodat die op een afgewogen manier hun keuze kunnen maken. De fabrikanten moeten voortaan onder meer de hoeveelheden zout, suikers en vet vermelden.

Reageer op dit artikel