nieuws

Engeland komt met nieuw soort rundvlees (foto’s)

Industrienieuws

DUIVENDRECHT – Engeland zet een nieuw soort rundvlees op de menukaarten in Nederland. Het vlees wordt gepromoot onder de noemer ‘De perfecte steak’. Topkok Pierre Wind (foto) gaf maandag de aftrap.

Engeland komt met nieuw soort rundvlees (foto’s)
Engeland komt met nieuw soort rundvlees (foto's)

DUIVENDRECHT – Engeland zet een nieuw soort rundvlees op de menukaarten in Nederland. Het vlees wordt gepromoot onder de noemer ‘De perfecte steak’. Topkok Pierre Wind (foto) gaf maandag de aftrap.

Het vlees is afkomstig van ossen en vaarsen die in de heuvels van Yorkshire hebben geleefd. ‘De dieren hebben alleen maar gras gegeten. Het duurt dan wel wat langer voordat ze geslacht kunnen worden, maar de vleeskwaliteit is beduidend beter’, zegt exportmanager Jean-Pierre Garnier van de Engelse vleesorganisatie Eblex.

Kwaliteit
Ossen en vaarsen (jonge koeien van minimaal twee jaar die een keer hebben gekalfd) geven daarnaast vlees met meer vet. De kwaliteit van het vlees wordt verder verhoogd door de langzame manier van rijpen en terugkoelen om vervolgens vacuüm te worden verpakt. ‘We haasten ons niet met het vlees om ervoor te zorgen dat het supermals blijft.’

‘Zo hebben wij geprobeerd de perfecte steak te creëren’, aldus Garnier. Hij mikt met het hoogwaardige vlees op de betere horeca, de foodservice en slagers.

Kookworkshop
Pierre Wind gaf journalisten van vleesbladen en managers van Nederlandse vleesbedrijven maandag in De Kookfabriek in Duivendrecht, een voorproefje tijdens een kooworkshop. ‘Want vlees kan nog zo goed zijn, als je niet weet hoe het te bereiden, kun je het alsnog verknallen.’

Meer informatie over het vlees is te krijgen via Food From Britain.

Fotoverslag kookworkshop:

Pierre Wind laat zien hoe je vlees moet snijden
 
Topvlees uit Yorkshire heuvels, mét vetrand
 
De deelnemers proberen het vervolgens zelf
 
Met het topkwaliteit rundvlees worden carpaccio voorgerechten gemaakt
 
Koen Nouws van Food from Britain krijgt nog wat uitleg van Kookfabriek-chef Marc Rewinkel
 
Creatie van een vleesjournaliste…
 
Het op de juiste manier bakken van vlees is erg belangrijk
 
Aan tafel…
(foto’s: Caroline van der Plas)

(Lees in het mei-nummer van Meat & Meal meer over dit onderwerp, met nog meer foto’s)

Lees ook:
Pierre Wind lanceert Smaakwebsite (4 april 2007)
Pierre Wind wil smaakpretpark (20 september 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Engels rundvlees

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.’ Stem hier

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels