nieuws

‘Echte mannen eten vlees

Industrienieuws

AMSTERDAM – Vegetarische mannen worden door vrouwen als watjes en minder macho gezien dan de mannen die hun tanden graag in een steak zetten, zelfs door vrouwen die zelf ook geen vlees eten.

‘Echte mannen eten vlees

AMSTERDAM – Vegetarische mannen worden door vrouwen als watjes en minder macho gezien dan de mannen die hun tanden graag in een steak zetten, zelfs door vrouwen die zelf ook geen vlees eten.

Onderzoekers gaven honderden jonge mannen en vrouwen omschrijvingen van studenten met alleen de eetgewoonten als variabelen. De ondervraagden moesten deze studenten beoordelen om hun persoonlijkheid. De vegetariërs kwamen als meer ‘deugdelijk’ uit de bus. Daarnaast kwam naar voren dat de mannen die geen vlees eten als minder mannelijk gezien werden, zelfs door de vegetarische ondervraagden, zo meldt Daily Mail.

Volgens onderzoeker Steven Heine, van de Universiteit van British Columbia, gingen vlees en mannen altijd al goed samen. ‘Vlees wordt geassocieerd met kracht. Doordat mannen daar afstand van doen, van iets dat symbool staat voor kracht, status en mannelijkheid, wordt de vegetariër gezien als minder mannelijk dan zijn vleesetende tegenspeler.’

Lees ook:
‘Vegetariërs maken een denkfout’ (20 januari 2011)
Vegetarier valt vlees aan – film –    (30 maart 2010)
Vegetariërs eten zeehondenvlees (18 februari 2010) 

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over vegetariërs

 

Reageer op dit artikel