nieuws

D&S Fleisch breidt uit

Industrienieuws

ESSEN – Vleesconcern D&S Fleisch in het Duitse Essen bij Cloppenburg breidt de slachtcapaciteit nogmaals aanzienlijk uit.

D&S Fleisch breidt uit

ESSEN – Vleesconcern D&S Fleisch in het Duitse Essen bij Cloppenburg breidt de slachtcapaciteit nogmaals aanzienlijk uit.

Het bedrijf mikt tegen het eind van het jaar op de verwerking van 100.000 varkens per week, zo meldt directielid Carsten Haase in de Allgemeine Fleischerzeitung (Afz). Eerder dit jaar kondigde D&S aan de samenwerking met ruim 13 producentenverenigingen in de regio te willen intensiveren.

D&S versterkt met de uitbreiding zijn positie als op drie na grootste varkensslachterij in Duitsland, na Tönnies, Vion en Westfleisch.

Vorig jaar boekte het bedrijf een omzet van 470 miljoen euro. Er werden toen 3,3 miljoen varkens geslacht, een half miljoen meer dan in 2006.

Volgens Haase zet het bedrijf vooral in op de export naar de markten in Oost-Azië, waaronder de onlangs voor Duits varkensvlees weer geopende Japanse markt.

Lees ook:
D&S Fleisch breidt uit (22 juni 2006)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels