nieuws

ChristenUnie: vlees onder hoog btw-tarief

Industrienieuws

DEN HAAG – Vlees moet onder het hoge btw-tarief worden gebracht. Dat is een van de punten in het verkiezingsprogramma dat de ChristenUnie vanmiddag heeft gepresenteerd.

ChristenUnie: vlees onder hoog btw-tarief

DEN HAAG – Vlees moet onder het hoge btw-tarief worden gebracht. Dat is een van de punten in het verkiezingsprogramma dat de ChristenUnie vanmiddag heeft gepresenteerd.

De partij vindt dat producten en diensten ‘met een relatief grote ecologische voetafdruk’ onder het hoge btw-tarief moeten vallen. Vlees hoort daar in elk geval bij. Recent opperde een ambtelijke werkgroep, die de mogelijkheden om de overheidsfinanciën gezonder te maken onderzocht, ook al om het btw-tarief voor vlees op te trekken.

Voorts pleit de Christenunie voor behoud van het dierrechtenstelsel na 2015. Dat moet de milieubelasting door de veehouderij in toom houden. Ook melkkoeien moeten onder het dierrechtensysteem vallen, als de quotering wordt afgeschaft. De huidige coalitiepartij staat een duurzame land- en tuinbouw voor, met een goede balans tussen economie en ecologie. De overheid moet dit stimuleren.

Lees ook:
GroenLinks wil invoering vleestax (23 maart 2010)
Verburg blijft vleestax afwijzen (2 maart 2010)
Verburg ziet niets in vleestax (8 februari 2010)
PVV: Vleestax is bloody shame (19 januari 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over de vleestax

Reageer op dit artikel