nieuws

Britten eten eekhoorns op

Industrienieuws

LONDEN – Britten leggen steeds vaker eekhoorn op de barbecue of op de vleesdis. Vers uit eigen tuin, welteverstaan. Engeland zucht namelijk onder een eekhoornplaag.

Britten eten eekhoorns op
Britten eten eekhoorns op

LONDEN – Britten leggen steeds vaker eekhoorn op de barbecue of op de vleesdis. Vers uit eigen tuin, welteverstaan. Engeland zucht namelijk onder een eekhoornplaag.

In de Engelse groene zones worden grijze eekhoorns – ook wel boomratten genoemd – beschouwd als ‘het tuig van de richel’. Ze graven bloembollen op, kraken vogelkastjes, vernielen plantenbakken en terroriseren koolmeesjes, meldt de Wereldomroep.

Ethisch verantwoord
David Ridley, die een vis- en wildzaak heeft in het Noord-Engelse Northumberland verkoopt de eekhoorns voor 4,50 euro per stuk of drie voor 11,50 euro. Ze zijn volgens hem niet aan te slepen. ’Soms krijg ik er zestig bezorgd en zijn ze binnen een week de deur uit.’

De knabbelaar is mager, biologisch en er komt volgens Ridley geen foodmile aan te pas om ze aan te leveren. ‘Het meest ethisch verantwoorde vlees dat je maar kunt bedenken dus.’

Restaurants
Sommige Londense restaurants serveren gestoofde grijze eekhoorn met walnoten en room. Of à la Indiase Tandoori met rijst. In het Zuid-Westerse Cornwall hebben ze zelfs eekhoornpasteitjes.

Het internet barst van de recepten. De smaak doet het meest aan konijn denken; zoetig, sappig, maar vrij neutraal.

Lees ook:
India smikkelt van rattenvlees (27 mei 2008)
Denen moeten muskusrat eten (30 maart 2007)
Cavia met zalmkleurig vlees gefokt (13 juni 2006)

(foto’s: www.beastfeaster.co.uk)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels