nieuws

Boerderijproducten hot in 2011

Industrienieuws

DOETINCHEM – Er komt een grotere vraag naar streekgerechten en boerderijproducten. In 2011 kiest de consument ook steeds vaker voor bewust en gezond koken. Ambacht, handwerk en vakmanschap zijn in.

Boerderijproducten hot in 2011

DOETINCHEM – Er komt een grotere vraag naar streekgerechten en boerderijproducten. In 2011 kiest de consument ook steeds vaker voor bewust en gezond koken. Ambacht, handwerk en vakmanschap zijn in.

Deze voorspellingen doet trendwatcher Adjiedj Bakas in zijn vooruitzicht op 2011. Hierin zet hij zijn visie op de belangrijkste politieke, maatschappelijke en economische ontwikkelingen in het nieuwe jaar op een rijtje. Volgens Bakas gaat een gezonde levensstijl ons voedingspatroon meer en meer beïnvloeden.

Streekproducten
Studenten en andere jongeren laten de afhaalpizza en magnetronmaaltijd staan en gaan zelf de keuken weer in. Er komt een grotere vraag naar natuurlijke producten en streekgerechten en crashdiëten raakt uit de gratie, voorspelt Bakas. ‘De mensen snappen eindelijk dat een gezonde leefstijl op de lange termijn het beste is.’ De trendwatcher ziet dat meer scholen jonge kinderen gaan voorlichten over een verantwoord voedingspatroon.

Klik hier voor het complete trendrapport van Adjiedj Bakas.

Lees ook:
Online platform met boeren en telers streekproducten (30 september 2010) 
Erkenning voor smeerbare bloedworst (4 februari 2010)
Vechttrofee bekroont vlees Vechtdalrund (13 januari 2010)
Eataly Turijn: passie voor slow food (+ foto’s) (6 augustus 2009)
Nu al wachtlijst voor vlees Schotse hooglander (13 januari 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over over streekproducten

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels