nieuws

Bezorgdheid om hormonen in vlees

Industrienieuws

DOETINCHEM – Ruim 63% van de Nederlanders maakt zich zorgen om restanten van hormonen en antibiotica in vlees. In de gehele Europese Unie zijn het chemicaliën in voedsel die Europeanen zorgen baren.

Bezorgdheid om hormonen in vlees

DOETINCHEM – Ruim 63% van de Nederlanders maakt zich zorgen om restanten van hormonen en antibiotica in vlees. In de gehele Europese Unie zijn het chemicaliën in voedsel die Europeanen zorgen baren.

Dit blijkt uit de nieuwste Eurobarometer-enquête uitgevoerd in opdracht van de EFSA onder bijna 27.000 consumenten uit de hele Europese Unie. In Nederland ondervroegen onderzoekers ruim duizend mensen. Nederlanders hebben meer vertrouwen in de veiligheid van het voedsel dan veel andere Europese landen, zo blijkt uit de EFSA-equête.

Ongeveer 72% van de Europeanen maakt zich ‘totaal ongerust’ over restanten van gif in granen, groenten en fruit. In Nederland ligt dit percentage op 53%. De onderzoekers vroegen de respondenten expliciet te kiezen uit drie antwoorden: totaal ongerust, niet ongerust of neutraal.

Klik hier voor het EFSA onderzoek

Lees ook:
EFSA wil inspraak over ontsmetting vlees (27 januari 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over hormonen

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels