nieuws

Bakkerij komt met broodje sprinkhaan

Industrienieuws

VLAARDINGEN – De Vlaardingse bakker Hazenberg introduceert binnenkort een meelwormen chocoladebroodje en een sprinkhanen-pizzabroodje.

Bakkerij komt met broodje sprinkhaan

VLAARDINGEN – De Vlaardingse bakker Hazenberg introduceert binnenkort een meelwormen chocoladebroodje en een sprinkhanen-pizzabroodje.

Dat meldt Bakkerswereld.nl. De bakkerij, met drie filialen in Vlaardingen, bestaat veertig jaar. Bovendien stopt eigenaar Frans Hazenberg er over een aantal weken mee.
Om beide gebeurtenissen te vieren, besloot Hazenberg dat het tijd was voor iets nieuws. ‘Ik kwam op het idee toen ik oud klasgenoot Kees Melis op de Bakkerij Dagen tegenkwam. Hij demonstreerde sprinkhanenbonbons. We zijn gaan praten, ik ben gaan experimenteren en dit is er uitgerold.’

Nootachtige smaak
‘De sprinkhanen en meelwormen hebben een neutrale smaak, een beetje nootachtig. Het personeel heeft beiden geproefd en vond ze lekker. Het zit vooral tussen de oren.’

Het meelwormen-chocoladebroodje bestaat uit roomboter korstdeeg met gele room, chocola en meelwormen. Het sprinkhanen-pizzabroodje bevat roomboter korstdeeg met pizzasaus, sprinkhanen en kaas.

Lees ook:
Vleesvervanger uit insectencellen (19 januari 2008)
Eten insecten milieuvriendelijker (+ foto’s) (11 januari 2007)
Maden in plaats van biefstuk is menuoptie (3 januari 2007)

Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:
Alle artikelen over sprinkhanen

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels