nieuws

Zorgen Vion over lage koers Britse pond

Industrienieuws

LONDEN – Vion maakt zich zorgen over de steeds lager wordende koers van het Engelse pond. De koersval krijgt steeds ernstiger gevolgen voor de export.

Zorgen Vion over lage koers Britse pond

LONDEN – Vion maakt zich zorgen over de steeds lager wordende koers van het Engelse pond. De koersval krijgt steeds ernstiger gevolgen voor de export.

Het pond noteerde aan het begin van deze week rond de € 1,25 ofwel bijna 80 pence voor één euro. De Britse munt is daarmee sinds de zomer een kleine 15 procent in waarde gedaald. Verwacht wordt dat de koers de komende tijd verder omlaag gaat, door het recessiegevaar in Groot-Brittannië dat mogelijk tot verdere verlagingen van het rentepeil zal leiden.

‘De ontwikkeling van het pond zorgt zeker voor een extra druk op onze activiteiten’, stelt directeur communicatie Marc van der Lee van Vion in het Agrarisch Dagblad.

Belangrijk
De Engelse markt is zeer belangrijk voor het foodbedrijf. Vooral varkensvlees en bacon gaan er in grote hoeveelheden naar toe. ‘We willen graag zaken blijven doen met onze grote Britse afnemers maar tegelijkertijd ook financieel gezond blijven draaien. Dat wordt door de koersval van het pond moeilijker", aldus Van der Lee.

Pascalle de Ruyter van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren voegt daaraan toe dat het economische effect ook geldt voor andere exporteurs uit de euro-zone en zelfs voor Denemarken waarvan de kroon effectief aan de euro is gekoppeld.

Lees ook:
‘Vion biedt op Grampian’ (20 februari 2008)
Vion koopt Britse worstproducent (27 december 2007)
Johma verliest fors op eigen merk
 (26 maart 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Vion en Groot Brittannië

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.’ Stem hier

Reageer op dit artikel